Bli blå du også!

Sorteringsguide

Bli blå du også!

Fra 08.03.2017 innføres blå pose i Hammerfest, Måsøy, Porsanger, Nordkapp, Karasjok, Lebesby og Gamvik kommuner! Det betyr at du kan sortere all plastemballasje til en blå pose som du legger i samme avfallsdunk som de andre sorteringene.

Det er derfor vi oppfordrer deg til å BLI BLÅ! Å sortere plastavfall i blå pose gjør at vi endelig kan resirkulere plasten, det gjør også at avfallet i de røde og i de hvite posene blir mer miljøvennlig.

 

Dette skal i den blå posen

All plastemballasje slik som plastposer, plastbrett for matvarer som kylling og kjøtt, plastbegre, kaffe og potetgullposer og myke plastflasker uten pant. Skal du nå sortere i den blå posen.

 

Nå endres også rød pose

Hjelp oss å passe på at de røde posene kun inneholder papir til resirkulering. Der kan du kaste avisa når den er lest, post, reklame og annet papir. Siden dette går til resirkulering og ikke til forbrenning så er det viktig at det ikke kastes plast i denne posen.

 

Hva skjer egentlig med avfallet?

Vi ser på ditt avfall som en ressurs, når vi har samlet det inn i vår bil sendes avfallet til vårt sorteringsanlegg. Avfallet kjøres på transportbånd inn i vår sorteringsrobot som kjenner igjen fargen på posen, så skyver den posen av båndet og til Røde, Blå, Grønne og Hvite hauger. I denne prosessen blir posene kastet rundtomkring – det er derfor det er så viktig med dobbel knute på din pose.

Når avfallet er sortert blir de transportert til ulike gjenvinningsanlegg, kanskje vil plasten din havne i Nederland, før den blir til ny emballasje.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Share this post